Over Quasar

helder voor mens en economie

quasar

Onze Expertises

Op basis van de talenten die we bezitten kunnen we u op verschillende wijzen van dienst zijn. Uw vraag staat daarbij centraal en leidt tot een op maat gemaakte oplossing.

Consultancy

Onze consultancy projecten zijn sterk implementatie gericht. We geloven dat daadwerkelijke veranderingen niet tot stand komen door dikke rapporten te sturen. We kiezen altijd voor gezamenlijkheid vanwege de ontwikkeling van het zo noodzakelijke draagvlak, maar ook om snel te kunnen handelen. Projecten kennen altijd een helder doel, tijdslijnen en budgetten.

We zijn trots op de resultaten, die we samen met onze klanten weten te realiseren.

Change Management

Veranderen kent, net zoals projectmanagement, herkenbare fasen en rollen. Al onze adviseurs zijn getraind in wetenschappelijk onderbouwde verandermethoden. De inzichten en ervaringen van verandermanagement vormen een vast onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden, in de overtuiging dat daarmee de kans op succes sterk toeneemt.

Project- en Programma management

Op basis van onze ervaringen in het realiseren van grote projecten en/of programma’s helpen we onze klanten met het managen van projecten. Projecten en/of programma’s worden onder leiding van onze adviseurs snel voorzien van de juiste structuur, organisatie en activiteiten. De uitvoering wordt gevolgd aan de hand van een beperkte set van kritische indicatoren, zodat tijdig gestuurd kan worden op het succes van het project of programma.

Interim Management

We kunnen u effectief ondersteunen, mocht er, om welke reden dan ook, behoefte binnen uw onderneming ontstaan om een tijdelijke, leidinggevende rol in te vullen. De meeste van onze adviseurs hebben lijnmanagement ervaring of hebben interim functies op verschillende niveaus met succes vervuld.

Coaching

Het tot stand brengen van een daadwerkelijke gedragsverandering is wat ons betreft een belangrijke voorwaarde voor een blijvende verbetering. In dat licht coachen we leidinggevenden en hun medewerkers. Door het juiste gedrag te laten zien, inspireren onze adviseurs uw mensen om effectief gedrag te laten zien.

Coaching is een effectieve manier om het welzijn te verhogen en de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen te realiseren. Betere individuele prestaties en resultaten voor de organisatie volgen daarna altijd. Want het is bewezen dat gelukkige mensen, die betekenis in hun werk ervaren beter presteren.

Herstructurering

In het geval uw onderneming in zwaar financieel weer terecht is gekomen, vraagt dat om zeer snelle en passende maatregelen door te voeren. Ondernemers vragen bijvoorbeeld onze hulp om voor eventuele geldverschaffers een vertrouwenwekkend actieplan op te stellen. Onze inzet leidt tot een snelle analyse hoe het ’bloeden te stoppen’, welke financiële en operationele verbeteringen het verschil kunnen maken op korte termijn en of het zittend management in staat is de onderneming door de crisis heen te leiden.

Samen werken. Samen bouwen.

Op basis van onze jarenlange ervaring met het professionaliseren van ondernemingen hebben we principes gedefinieerd, die de belangrijkste bouwstenen zijn om een ’Culture of Excellence’ (onze zienswijze op ’Lean’ of ’Operational Excellence’) te implementeren in uw organisatie. We combineren hierin de bewezen tools van Lean met onze ervaringen met gedragsverandering om zo een continu verbetercultuur te implementeren.

Dit vereist het introduceren van standaarden, focus op toegevoegde waarde, strak samenspel in een goed georganiseerde overlegstructuur, weten waar je staat (op elk denkbaar niveau) in de organisatie en gemotiveerde en vaardige medewerkers.

Onze inzet is tijdelijk, maar het effect is blijvend.


Wil je graag het gesprek aan met onze specialisten?

Laat dan je gegevens voor ons achter. Onze specialisten gaan graag vrijblijvend het gesprek met je aan.

Meer weten over Quasar?

We vertellen graag meer over onze organisatie en waarmee wij je eventueel van dienst kunnen zijn.

Contactformulier вџ©


Quasar staat voor helderheid en kracht

De absolute helderheid van quasars komt overeen met de energie die tot 100 sterrenstelsels tezamen uitstralen, en dat maakt ze tot de helderste objecten in het universum. De eigenlijke omvang van een quasar is daarentegen veel kleiner dan een enkel sterrenstelsel.